Kepentingan Kawasan Kediaman Di Sofia yang Berkembang Cepat

Syorkan Artikel Artikel Komen Cetak ArtikelKongsi artikel ini di FacebookKongsi artikel ini di TwitterKongsi artikel ini di LinkedinKongsi artikel ini di RedditKongsi artikel ini di Pinterest
Angka menunjukkan bahawa populasi Sofia berkembang pesat kepada lebih 2 juta atau sekitar 40% daripada jumlah penduduk Bulgaria. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah menyaksikan proses aktiviti yang sangat besar dalam pembinaan perumahan, dengan bangunan pangsapuri baru muncul dengan sangat pantas, bagaimanapun, selalunya dengan mengorbankan pembangunan infrastruktur yang lebih perlahan di wilayah di mana pangsapuri baru terletak. Oleh itu, orang sering mendapati diri mereka tinggal di kawasan yang bagus tetapi terpencil, di mana pemilikan kereta adalah penting untuk berhubung dengan seluruh dunia, termasuk perkara harian yang paling mudah seperti membeli aspirin. Dan apabila membawa kanak-kanak ke tadika atau membiarkan mereka bermain di kawasan kejiranan, ia menjadi terlalu rumit, kerana ini tidak diambil kira dalam proses pembinaan. Oleh itu, mempertimbangkan perkara ini adalah penting apabila membuat pilihan kawasan di Sofia untuk menetap.

Dari semua kawasan perumahan di Sofia, ada satu yang menyerlah. Bilangan terbesar syarikat yang dikumpulkan di satu tempat, pasar raya rumawip besar dan kompleks pawagam yang ada, ditambah dengan rancangan serius untuk pembinaan pusat beli-belah, stesen metro yang beroperasi dalam tempoh dua tahun dan rancangan penambahbaikan jalan lingkar untuk sambungan yang lebih mudah dan pantas ke bahagian lain di bandar – ini adalah bagaimana Business Park Sofia boleh menerangkan hari ini. Sangat pantas, ia telah bertukar daripada kawasan terpencil dengan bangunan perniagaan apabila mula dibuka, kepada tempat yang semakin menarik dan popular di Sofia hari ini.

Kawasan sekitar Business Park Sofia masih mempunyai peluang besar untuk pembangunan, yang mana pelabur telah mula mengeksploitasi. Pada masa ini, gabungan baharu hartanah kediaman berkualiti tinggi, bangunan pejabat, pusat runcit dan kemudahan riadah, yang dipanggil City of Fountains sedang dalam pembinaan hanya dalam jarak 350m dari bangunan pejabat di Business Park. Berdasarkan rancangan pelabur, ini akan menjadi tempat yang unik di Sofia, kerana ia menawarkan sesuatu yang lebih daripada sekadar pangsapuri untuk didiami. Apabila selesai, ia akan menjadi sebuah bandar kecil sendiri – gabungan seimbang yang teliti antara pangsapuri kediaman , bangunan perdagangan dan pejabat, pusat rekreasi, kafe dan restoran, tadika, dan sudah tentu – peluang membeli-belah yang sangat baik.

Dengan struktur ini dan dengan lokasi ini, City of Fountains akan menjadi peneroka piawaian baharu apabila ia datang kepada pilihan orang berjaya kontemporari yang mencari pangsapuri di Sofia. Di dalamnya, ia mempunyai segala-galanya yang diperlukan oleh keluarga atau ahli perniagaan sepanjang hari. Dan di luar terletak salah satu kawasan yang paling pesat membangun di Sofia, serta mempunyai sambungan yang mudah ke pusat bandar Sofia, serta lapangan terbang Sofia dan jalan-jalan utama di luar bandar.